Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 7 pasujących wyników.
Konsumentów nie można dzielić na gorszych i lepszych
Polska uważa, że nie może być tzw. "podwójnej jakości" żywności. Powinien być jeden standard dla wszystkich konsumentów UE, ale ten problem można jedynie rozwiązać na...
więcejProblem żywności podwójnej jakości prawie nie dotyczy Polski
Na rynku polskim nie obserwujemy problemu dotyczącego sprzedaży gorszej jakości podstawowych produktów rolno-spożywczych - powiedział Jacek Bogucki, wiceminister rolnictwa. Z problemem tym...
więcejPolska i Słowenia mówią prawie jednym głosem w sprawie rolnictwa
Stanowiska Polski i Słowenii w wielu kwestiach są zbliżone, np. w sprawie przyszłej Wspólnej Polityki Rolnej, podwójnej jakości produktów czy relacji...
więcejTe same produkty w Niemczech i w Polsce mają inny skład
Gdy Komisja Europejska przedstawi założenia nowych aktów prawnych dot. jakości żywności, Polska będzie aktywnie uczestniczyć w procesie legislacyjnym - powiedział PAP minister rolnictwa...
więcejKoniec z podwójną jakością żywności. Unia wytacza ciężkie działa
Komisja Europejska opublikowała w czwartek nową wspólną metodykę porównywania jakości produktów spożywczych w całej UE. Ma ona pozwolić państwom przeprowadzać badania...
więcejCentrum wiedzy o fałszowaniu i jakości żywności już działa
Komisja Europejska zainaugurowała w Strasburgu centrum wiedzy na temat fałszowania i jakości żywności. Ma to być odpowiedź na obawy konsumentów co do jakości żywności i nadużyć dotyczących...
więcejBruksela widzi problem podwójnej jakości żywności. I grozi korporacjom
Komisja Europejska opublikowała zbiór wytycznych dla państw członkowskich, aby lepiej walczyły ze zjawiskiem podwójnych standardów żywności w UE. Bruksela zachęca korporacje do...
więcej