Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 6 pasujących wyników.
Polska Izba Makaronu: krajowy makaron jest wypierany przez ten produkowany m.in. w Turcji i...
Makaron produkowany w Polsce jest niekonkurencyjny cenowo m.in. przez wysokie koszty produkcji, a producenci z Turcji, Czech, Łotwy wypierają krajowych producentów z półek sklepowych -...
więcejEksport produktów pierwotnego przetwórstwa zbóż zaczyna spadać
Po kilku latach systematycznych wzrostów w pierwszej połowie bieżącego roku zaczął spadać eksport produktów pierwotnego przetwórstwa zbóż. Wywóz był natomiast...
więcejHandel zbożem i produktami przetwórstwa. Raport z I połowy 2015 r.
W I półroczu 2015 r. w polskim handlu zbożem i produktami przetwórstwa zbożowego zanotowano wyraźną poprawę salda w porównaniu z analogicznym okresem 2014 r. – z 614 mln...
więcejPolskie białko z rzepaku może zawojować świat
Rośnie zapotrzebowanie na zdrową i ekologicznie produkowaną żywność, a w szczególności na białka pochodzenia roślinnego. Łódzki start-up Napiferyn Biotech opracował i udoskonala...
więcejWłochy czołowym eksporterem żywności do Polski
Z roku na rok rośnie eksport włoskich produktów spożywczych do Polski. W ubiegłym wartość importu poszła w górę o 6 proc. - wynika z informacji ICE-Agencji Promocji i...
więcejJapońska kuchnia to nie tylko sushi. Ważne są makarony
Na popularności sushi cierpią niestety inne dania kuchni japońskiej, którym trudniej jest przebić się do globalnej świadomości. Koronnym przykładem są dania z makaronami. Najpopularniejszym...
więcej