Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 4 pasujących wyników.
Agrolok postawił na krajową soję i rzepak
Nowoczesna technologia żywienia bydła mlecznego z wykorzystaniem rodzimych zasobów paszowych jako odpowiedź na aktualne potrzeby rynku. To hasło przewodnie konferencji zorganizowanej w...
więcejZakaz stosowania pasz GMO grozi zapaścią branży mięsnej
Poselski projekt ustawy zakładający całkowite wyeliminowanie krajowego importu soi GMO do 2020 r. i zastąpienie go głównie krajowymi odmianami roślin strączkowych grozi zapaścią branży...
więcejZakaz stosowania pasz GMO. Czy grozi nam deficyt białkowy?
Ograniczenie zapotrzebowania na importowane białko sojowe przeznaczone do żywienia zwierząt oraz możliwości zastąpienia śruty sojowej krajowym białkiem roślinnym. To główne tematy posiedzenia...
więcejKrajowe źródła białka gwarantują bezpieczeństwo paszowe
Nasiona roślin strączkowych są dobrym komponentem do wytwarzania koncentratów białkowych pochodzenia krajowego. Ich rola w żywieniu zwierząt wzrośnie od 1 stycznia 2017 r. kiedy wejdzie w...
więcej