Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 11 pasujących wyników.
Mięso z Polski może trafić na nowy rynek. Szansa dla eksporterów
Służby weterynaryjne Zjednoczonych Emiratów Arabskich poinformowały o zatwierdzeniu wzoru świadectwa zdrowia dla mięsa i produktów mięsnych wwożonych do tego kraju - podał w środę...
więcejArdanowski domaga się pilnej interwencji na rynkach rolnych
Minister Jan Krzysztof Ardanowski zwrócił się do komisarza UE ds. rolnictwa Janusza Wojciechowskiego z prośbą o podjęcie przez KE pilnej interwencji na rynkach wołowiny, baraniny, mleka oraz...
więcejCzerwone i przetworzone mięso powoduje raka? Branża oburzona
Nie milkną echa podanej kilka dni temu informacji na temat wyników najnowszych badań naukowców. Światowa Organizacja Zdrowia ostrzegła, że czerwone i przetworzone mięso może być...
więcejEksporterzy mięsa mogą na tym skorzystać
Zjednoczone Emiraty Arabskie są zainteresowane zakupem 100 ton mięsa: wołowego, drobiowego oraz baraniny z certyfikatem halal - podało ministerstwo rolnictwa. "Rząd Zjednoczonych...
więcejCzy Europejczycy będą jedli więcej mięsa?
Według prognoz ekspertów w wyniku obaw dotyczących środowiska i klimatu spożycie mięsa w kolejnych latach może ulec niewielkiemu spadkowi. Jest to również efekt starzejącego się...
więcejOwce na Węgrzech mają coraz więcej hodowców
Pogłowie owiec maciorek na Węgrzech stale rośnie i z roku na rok coraz więcej osób zajmuje się hodowlą tych zwierząt – poinformował wiceminister rolnictwa Gyoergy Czervan,...
więcejW Chinach uratowano tysiąc kotów, których mięso miało trafić do sprzedaży jako sześciokrotnie...
Grupa chińskich aktywistów zdołała z pomocą policji uratować przeszło tysiąc kotów, które miały trafić na stoły jako szaszłyki lub kiełbaski – podaje singapurski dziennik...
więcejAustralia sprzedaje znacznie mniej wołowiny
W pierwszych dziesięciu miesiącach 2016 roku Australia wyeksportowała 842 tys. ton mięsa wołowego. To o 22 proc. mniej niż w tym samym czasie przed rokiem. Spadek wysyłek jest konsekwencją redukcji...
więcejW amerykańskich chłodniach więcej mięsa niż przed rokiem
Zapasy mięsa w amerykańskich chłodniach pod koniec minionego roku wynosiły 960 tys. ton. W porównaniu z końcem 2014 roku rezerwy były zatem wyższe o ponad 14 proc. Analitycy podają, że...
więcejCoraz więcej mięsa w amerykańskich chłodniach
Rosną zapasy mięsa w Stanach Zjednoczonych. To m.in. efekt większej produkcji wieprzowiny oraz drobiu, zakłóceń eksportu z powodu blokad portów, wzrostu wartości dolara i epidemii...
więcejWarsztaty pt. „Jagnięcina i baranina - efektywne wykorzystanie potencjału hodowlanego rodzimych...
Lubelski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Końskowoli zaprasza 26 maja 2022 roku na warsztaty pt. „Jagnięcina i baranina - efektywne wykorzystanie potencjału hodowlanego rodzimych ras”,...
więcej