Warzywnictwo
RSS-
22-08-2015,15:45
Zachować smak pomidora na dłużej
Pomidory mogą niedługo odzyskać smak, dzięki zanurzeniu w ciepłej wodzie tuż przed procesem chłodzenia. -
18-08-2015,15:05
Warzywa gotują się pod osłonami. Dramatyczna sytuacja producentów
Wysychają stawy i studnie, a nam kończą się pomysły, co dalej robić - mówi Marcin Popławski, plantator papryki z powiatu radomskiego. -
10-08-2015,11:15
Szpinak zapewnia uczucie sytości
Zawarte w szpinaku tylakoidy sprzyjają wydzielaniu hormonów sytości, które prowadzą do spowolnienia procesu trawienia tłuszczu i zmniejszenia ochoty na małe co nieco. -
07-08-2015,11:45
Aplikacja Cropalyser od Bejo
Bejo uruchomiło aplikację Cropalyser przydatną do diagnozowania chorób i szkodników w uprawach. -
03-08-2015,12:20
Warzywa gruntowe droższe niż przed rokiem. Spod osłon tańsze
Ministerstwo rolnictwa opublikowało dane na temat cen warzyw gruntowych. -
27-07-2015,10:25
Wpływ nawożenia dolistnego na jakość warzyw po przechowaniu
Każda z roślin potrzebuje składników pokarmowych, dzięki którym (pośrednio) jest w stanie budować swoją masę oraz przetrwać stresy abiotyczne i biotyczne, które są wynikiem niekorzystnych warunków panujących na plantacji.