Polska wieprzowina trafi do Singapuru

Poleć
Udostępnij
Autor tekstu: Mirosław Lewandowski | lewandowski@apra.pl
22-05-2015,14:30 Aktualizacja: 22-05-2015,14:32
A A A

Główny lekarz weterynarii Marek Pirsztuk poinformował, że 22 maja br. służby weterynaryjne władz singapurskich poinformowały o akceptacji nowych warunków wznowienia eksportu polskiej wieprzowiny na ich rynek.

Krajowe przedsiębiorstwa, które znajdują się na liście podmiotów uprawnionych do eksportu mrożonej wieprzowiny na rynek singapurski, mogą rozpocząć eksport po spełnieniu nowych wymagań.

Zostały one określone w zmienionym świadectwie zdrowia dla mięsa wieprzowego oraz w uzgodnionych warunkach importu mrożonej wieprzowiny z Polski do Singapuru.

Singapur jest pierwszym krajem w regionie Azji Południowo-Wschodniej, który zniósł restrykcje związane z występowaniem przypadków i trzech ognisk afrykańskiego pomoru świń w Polsce.

 

Pliki do pobrania:
Poleć
Udostępnij
Aktualne wydanie
Hoduj z głową świnie 6/2024

Hoduj z głową świnie:

-Choroba obrzękowa niejedno ma imię

-Białko paszowe - problem rzeczywisty czy wydumany?

-Remont stada własny lub z zakupu?

PRENUMERATA


 

Aktualne wydanie
Hoduj z głową bydło 6/2024

Hoduj z głową bydło:

-Czy i jak stosować aminokwasy chronione?

-Dlaczego wciąż przekarmiamy krowy białkiem?

-IBR, czyli wyzwanie dla nowoczesnych hodowców

PRENUMERATA