Tyson Foods zamyka kolejny zakład przetwarzający wieprzowinę. Jest to efekt rozprzestrzeniającego się koronawirusa wśród pracowników firmy.
Przedsiębiorstwo Tyson Foods zamyka największy zakład przetwórstwa wieprzowiny. Jest to efekt rozprzestrzeniającego się koronawirusa wśród pracowników.
Tyson Foods jest to amerykańskie przedsiębiorstwo z siedzibą w Springdale w stanie Arkansas, zajmujące się produkcją drobiu, wołowiny, wieprzowiny oraz gotowych produktów mięsnych.
W 2015 r. przedsiębiorstwo zajęło 311 pozycję w rankingu Global 500 magazyu Fortune.
Firma pod koniec kwietnia zawiesiła działalność w swoim największym zakładzie przetwórstwa wieprzowiny w Waterloo w stanie Iowa w USA, informuje portal 3trzy3.pl.
Cena warchlaków w ostatnich tygodniach zmalała. Trendy te dotyczą zarówno zwierząt pochodzących z Danii jak i z Niemiec. Notowania warchlaków duńskich opublikowane 23 kwietnia 2020 r., wykazały spadek o 45 koron...
Zamknięcie zakładu wynika z faktu, że u coraz większej liczby pracowników stwierdzono COVID-19. Jest w nim zatrudnionych 2,8 tys. ludzi.
Firma ogłosiła również zamknięcie zakładu przetwórstwa wieprzowiny w Logansport. Zakład ten produkuje trzy miliony funtów wieprzowiny dziennie.
Pozostałe zakłady mięsne i drobiarskie w firmie nadal funkcjonują, ale niektóre z nich działają na niższych poziomach produkcji z powodu planowanego wdrożenia dodatkowych środków bezpieczeństwa pracowników lub nieobecności personelu.
Przedsiębiorstwo w sumie zamknęło dwa zakłady, które zatrudniają łącznie 5 tys. pracowników w Iowa i Indianie.
-
Informacje dotyczące hodowli i produkcji trzody chlewnej można znaleźć w dwumiesięczniku "Hoduj z Głową Świnie" ZAPRENUMERUJ