Złote Medale WorldFood Warsaw 2016 zostały rozdane

Poleć
Udostępnij
Autor tekstu: (em) | redakcja@agropolska.pl
22-04-2016,14:00 Aktualizacja: 23-04-2016,8:51
A A A

Podczas uroczystej gali wręczono Złote Medale Targów WorldFood Warsaw. Celem konkursu jest promocja najlepszych wyrobów prezentowanych podczas wystawy.

Profesjonalne jury składające się z przedstawicieli branży oceniło skład wyrobów (w tym surowców wykorzystywanych do produkcji, ich pochodzenia i technologii wytwarzania), posiadane certyfikaty, opakowania i oznakowania oraz koncepcję marketingową i sposób dystrybucji. Ostatecznie tegorocznymi zwycięzcami targów zostali:

  • Czekolada Figa&Dzika Pomarańcza zgłoszona przez firmę EkoHurtownia.pl
  • Ketchup Diabełek Dziadunia zgłoszony przez firmę Ogródek Dziadunia Czesław Ślusarczyk Sp.J.
  • Bio Chipsy Kokosowe zgłoszone przez firmę Nomak
  • Jogurt grecki bez laktozy zgłoszony przez OSM w Łowicz
  • Kiełbasa siekana zgłoszona przez firmę Kapecki Sp. J.
  • Olej lniany zgłoszony przez firmę Olejowy Raj
  • Wino Bonifacio Alicante Boushet 2012 zgłoszone przez firmę Competir International
  • Czarna herbata z kawałkami owoców marakui zgłoszona przez Regency Teas (Ptv) Ltd

Złoty Medal w kategorii Debiut Polski otrzymał produkt Bio Canihua firmy Bio Naura, zaś Złoty Medal w kategorii Debiut Zagraniczny mix nasion i orzechów firmy SIA S.C. Gran.

Wyróżnienia targowe WorldFood Warsaw 2016 zdobyli:

  • Wino Apple Paple 2014 Reserva firmy Apple Paple Sp. z o.o.
  • Ciasto drożdżowo maślane firmy Consonni
  • Anchois solone firmy Meotida Sp. z o.o.
  • Dżem węgierkowo – gruszkowy i Dżem z rabarbaru firmy SPO Twój Ogród
  • Makaron Bartolini z młodym jęczmieniem firmy P.P.H. Tabit Sp. z o.o.
  • Polędwiczka słodka wędzona eko firmy Zakład Mięsny WASĄG  Sp.J.

Zwiedzający targi goście wytypowali natomiast najbardziej przyjazne stoisko tegorocznej edycji - została nim ekspozycja Brytyjsko-Polskiej Izby Handlowej. Zaś firma Vivera otrzymała tytuł stoiska z najlepszą aranżacją i designem.

Poleć
Udostępnij