Jubileusz 20-lecia działalności Związku Polskie Mięso
Organizacja jest dziś kluczowym stowarzyszeniem branżowym, skupiającym największych producentów i przetwórców sektora mięsnego.
Związek Polskie Mięso jest organizacją reprezentującą interesy gospodarcze zrzeszonych w niej podmiotów, a także działających w obrębie branży mięsnej oraz współpracujących z nią w zakresie ich działalności wytwórczej, handlowej i lub usługowej, w szczególności wobec organów państwowych.
Z okazji 20-lecia działalności Związku Polskie Mięso minister rolnictwa odznaczył odznaką honorową Zasłużony dla rolnictwa lub dyplomem ministra rolnictwa i rozwoju wsi przedstawicieli władz Związku Polskie Mięso.
Oznaczeni:
Witold Choiński - prezes Związku Polskie Mięso
Jerzy Rey - obecny przewodniczący Rady Związku Polskie Mięso
Jerome Aherme - Dyrektor Generalny ABP Poland Sp. z o. o.
Jan Brodawka - współwłaściciel Zakładu Przetwórstwa Mięsnego KAROL
Waldemar Kowalkowski - Dyrektor Generalny OSI Food Solutions Poland Sp. z.o.o.
Andrzej Marchewka - Prezes Zarządu PROMAR Sp. z o.o.
Bogusław Miszczuk - Prezes zarządu Sokołów S.A.
Wojciech Mróz - Prezes Mróz S.A.
Grzegorz Nosek - Prezes zarządu NERO sp. z.o.o
Joachim Nowak - Prezes zarządu Zakładów Mięsnych PAMSO S.A.
Anna Olewnik-Mikołajewska - Prezes Zarządu Zakładów Mięsnych Olewnik-BIS sp. z o.o.
Waldemar Opatowski - właściciel Torex
Andrzej Pawelczak - Dyrektor ds. PR, Rzecznik Prasowy – Grupa ANIMEX Sp. z o.o.
Andrzej Skiba - właściciel zakładów Mięsnych Skiba
Ryszard Smolarek - Prezes Zarządu „Polskamp” Sp. z o.o.
Ryszard Sobiech - właściciel SOBSMAK SP.Z O.O
Dariusz Zakrzewski - właściciel firmy Zakłady Mięsne Zakrzewscy
Janusz Zakrzewski - właściciel firmy Zakłady Mięsne Zakrzewscy
Roman Miler - wiceprezes zarządu PKM DUDA
Janusz Marchlewski - właściciel Chłodnia Marlex
***
Z okazji 20-lecia swojej działalności Związek Polskie Mięso złożył specjalne podziękowania dokonując wręczenia statuetek założycielom, dotychczasowym władzom zarządu oraz osobom i instytucjom wspierającym działalność Związku.
Przy okazji jubileuszu Związek postanowił wyróżnić także dziennikarzy, którzy dzięki swojej pracy przyczynili się do budowania pozytywnego wizerunku branży mięsnej.