Jogurt, serki i ser z nagrodami
W październiku rozstrzygnięto dwa z największych i najpopularniejszych konkursów, cieszących się dużym zaufaniem konsumentów. Mlekpol kilkakrotnie stawał w nich na podium.
"Złote Innowacje", to nagroda dla produktów, które w sposób zaskakujący i nowatorski pojawiły się w minionym roku na rynku i na stałe znalazły się w codziennym menu konsumentów. W kategorii "nabiałowej" zwyciężył za smak jogurt deserowy Milko Słony Karmel.
Mlekpol awansuje w rankingu
Konkurs, organizowany przez miesięcznik Hurt i Detal, od lat wyłania liderów innowacyjności w sektorze FMCG i retail. W tym roku zgłoszono ponad 220 produktów w 5 kategoriach.
Aż 4-krotnie Mlekpol został doceniony w finale Konkursu Good Cheese, który odbył się podczas Polskiego Kongresu Serowarskiego w Mrągowie.
Złoty medal w kategorii "serek typu wiejskiego" otrzymał serek wiejski Łaciaty naturalny, srebrne medale przyznano serkowi śmietankowemu Łaciaty z cebulą i szczypiorkiem w kategorii "serek do smarowania" oraz Mascarpone serek śmietankowy w kategorii "ser do wypieków". Brązowy medal w kategorii "serów twardych na deskę" otrzymał natomiast Jantar.
Nagrody przyznaje niezależna komisja przedstawicieli Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Konkurs organizowany jest w ramach Polskiego Kongresu Serowarskiego - jedynego spotkania serowarów i dostawców nowoczesnych technologii do produkcji sera w kraju.
- Agrobiznes bez tajemnic. Zamów prenumeratę miesięcznika "Przedsiębiorca Rolny" już dziś