Polska
RSS-
18-04-2017,15:00
Polska żywność ekologiczna rośnie w siłę
Polacy przywiązują coraz większą wagę do zdrowego odżywiania, więc szybko rośnie popularność żywności ekologicznej. Wartość krajowego rynku w 2017 roku może po raz pierwszy przekroczyć miliard złotych. -
18-04-2017,14:20
Przez edukację dowiedzą się, jak ciężka jest praca rolnika
Zarząd Województwa Śląskiego po raz pierwszy ogłosił otwarty konkurs ofert na zadania publiczne dotyczące wsparcia gospodarstw edukacyjnych w regionie. -
18-04-2017,12:20
Pracodawcy płacą, ile powinni. Z małymi wyjątkami
Terenowe oddziały Państwowej Inspekcji Pracy otrzymały już 400 skarg od zleceniobiorców, którym pracodawca lub przedsiębiorca nie zapewnił minimalnej stawki godzinowej oraz ok. 600 takich sygnałów z Komisji Krajowej NSZZ "S". -
18-04-2017,10:25
Ruszył konkurs "Najpiękniejsza Wieś Lubuska"
Regulamin przewiduje trzy kryteria konkursowe: estetyka i dbałość o kształtowanie krajobrazu, wzmacnianie tożsamości wsi, ochrona i kultywowanie dziedzictwa kulturowego oraz formy zaangażowania i integracji mieszkańców. -
18-04-2017,9:15
Dzieci wciąż jedzą za mało owoców i warzyw
Okazało się, że po trzech latach udziału w programie "Owoce i warzywa w szkole"spożycie owoców wśród dzieci wzrosło o 18 proc., a w grupie nie uczestniczącej w nim - tylko o 4 proc. Nie stwierdzono natomiast różnic w jedzeniu warzyw. -
18-04-2017,8:45
Inkubatory kuchenne wesprą rolników w wytwarzaniu specjałów
Inkubator będzie udostępniany rolnikom, którzy chcą przetwarzać i sprzedawać produkowane w gospodarstwach mleko, zboża, mięso, owoce, warzywa, ale sami nie mają do tego odpowiednich warunków czy uprawnień.