Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 4 pasujących wyników.
Tradycyjne wędzenie będzie możliwe także po 1 września
Producenci wędlin tradycyjnych będą mogli stosować dotychczasowe metody wędzenia także po 1 września. Od tego dnia miały obowiązywać bardziej restrykcyjne normy dotyczące poziomów...
więcejJemy prawie dwukrotnie więcej mięsa niż zaleca WHO
Polacy jedzą prawie dwukrotnie więcej mięsa niż zalecają eksperci Światowej Organizacji Zdrowia (WHO), komentujący ostatni raport Międzynarodowej Agencji Badań nad Rakiem, działającej w strukturach...
więcejProducenci wędzonek mogą spać spokojnie. Znika krytyczna data
Do końca sierpnia w Polsce nie będzie ograniczone odstępstwo od unijnych wymagań w sprawie wytwarzających się w procesie wędzenia wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych (WWA)....
więcejInspekcja sanitarna wycofała ostrzeżenie ws. zanieczyszczonej oliwy
Państwowa Inspekcja Sanitarna wycofała wydane w kwietniu ostrzeżenie dotyczące partii włoskiej oliwy z wytłoków z oliwek GOCCIA D’ORO. Ostrzeżenie wydano ze względu na przekroczenie...
więcej