Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 7 pasujących wyników.
Producenci przetworów rybnych zacierają ręce. Nadchodzi czas żniw
Trwający już czwarty kwartał to tradycyjnie okres największej sprzedaży przetworów rybnych. Wynika to ze zwiększonego zapotrzebowania na te produkty w okresie przedświątecznym oraz większej...
więcejMusimy znacznie więcej płacić za ryby i ich przetwory
Ryby i ich przetwory należą do najszybciej drożejących grup żywności - ostrzegają naukowcy Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej. Jak policzyli, ich ceny w okresie...
więcejPrzetwory groźne dla zdrowia w sklepach? CBA na tropie
Wstępne ustalenia śledczych CBA i prokuratury wskazują, że groźne dla zdrowia konsumentów przetwory rybne trafiały do sprzedaży w popularnych sieciach handlowych. Śledztwo dotyczące m.in....
więcejPodrożały ryby i ich przetwory
O 3,6 proc. podrożały w ubiegłym roku ryby i przetwory rybne. Więcej kosztowały m.in. filety z łososia, dorsza, miruny i morszczuka. Potaniały natomiast wędzone makrele - informuje Instytut...
więcejMinisterstwo: embargo na ryby? To mało istotne!
Resort rolnictwa zapewnia, że rozszerzenie 30 września rosyjskiego embarga na ryby z Polski nie będzie miało większego wypływu na sytuację naszych firm, gdyż ich sprzedaż na ten wielki rynek jest...
więcejNa Bałtyku łowi się coraz więcej ryb
W pierwszym półroczu br. połowy ryb na Bałtyku wyniosły 91,9 tys. ton i były o 8,7 proc. większe niż w analogicznym okresie ubiegłego roku. Połowy śledzi wzrosły o 35 proc. do 18,4 tys. ton,...
więcejSpada produkcja i eksport ryb
W ubiegłym roku przemysł rybny wyprodukował mniej ryb mrożonych i wędzonych łososi, a więcej konserw. Najczęściej przetwarzany był śledź - wynika z danych Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki...
więcej