Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 4 pasujących wyników.
Akademia "Hoduj z Głową Świnie" – siara jako źródło białka
Siara to wydzielina powstającą w gruczołach mlekowych lochy jeszcze podczas ciąży. Dla prosiąt stanowi przede wszystkim źródło białka bogate w przeciwciała i aminokwasy. Siara to wydzielina...
więcejJakość siary jest zmienna. Hodowcy powinni ją badać
Cielęta prawidłowo odpojone siarą nie chorują, mają wysokie przyrosty i w efekcie w przyszłości produkują więcej mleka. Należy jednak pamiętać, że krowy w tym samym stadzie mogą produkować siarę o...
więcejPasteryzacja siary - dobry sposób na bakterie
Pasteryzacja siary nie tylko zabija groźne bakterie i patogeny, ale również zwiększa wchłanianie immunoglobulin. Podanie cielętom dobrej jakości siary wzmacnia ich odporność. Pasteryzacja...
więcejSiara musi być czysta
Hodowcy bydła mlecznego, podając cielętom siarę coraz częściej badają jej jakość, a konkretnie ilość przeciwciał siaromierzem zapominając o tym, że powinna być ona również wolna od bakterii....
więcej