Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 5 pasujących wyników.
Tylko znak "Euroliścia" zapewnia ekologiczny status produktów spożywczych
- Nie wszystko, co pochodzi z przydomowego ogródka czy wyrosło na polu, możemy nazwać produktem eko. Ekologiczna żywność musi być oznaczona unijnym "Euroliściem" - informuje dr inż....
więcejŻywność jest zbyt cenna, by ją marnować. Rusza specjalna kampania
Polska Izba Żywności Ekologicznej rozpoczyna kampanię promującą niemarnowanie jedzenia. Według danych Federacji Polskich Banków Żywności najczęściej wyrzucamy pieczywo, wędliny oraz owoce i...
więcejGospodarstw ekologicznych jest coraz mniej. Brakuje rąk do pracy
Po latach boomu liczba gospodarstw ekologicznych w Polsce zaczyna spadać. Z drugiej strony te, które produkują i dostarczają ekożywność, umacniają swoją pozycję na szybko rosnącym rynku. -...
więcejPolska nie wykorzystuje potencjału ekologicznego rolnictwa
Rolnictwo ekologiczne w Polsce zamiast spodziewanego dynamicznego rozwoju, od kilku lat przeżywa okres stagnacji i spadków, kurczy się powierzchnia upraw - informuje NIK. NIK wskazuje, że...
więcejI Kongres Polskiej Izby Żywności Ekologicznej – Strategia promocji żywności ekologicznej w Polsce w...
Polska Izba Żywności Ekologicznej zaprasza 22 marca 2019 roku na I Kongres Polskiej Izby Żywności Ekologicznej – Strategia promocji żywności ekologicznej w Polsce, który odbędzie się w...
więcej