Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 5 pasujących wyników.
Polak w Tokio, czyli 10 dni bez kanapki
Przy piwie warto mieć zawsze coś słonego do przegryzienia. W tej dziedzinie Japończycy wiodą prym, o czym każdy może się przekonać. Wystarczy zaopatrzyć się w krakersy ryżowe (coraz łatwiej dostępne...
więcejKawa i herbata w puszce prosto z automatu. W Japonii to norma
Uwagę turystów w Japonii zwraca ogromna liczbę automatów z napojami. Maszyny są dosłownie wszędzie, niemal na każdym rogu. Zapewniają spory wybór produktów: napoje...
więcejJapońska kuchnia to nie tylko sushi. Ważne są makarony
Na popularności sushi cierpią niestety inne dania kuchni japońskiej, którym trudniej jest przebić się do globalnej świadomości. Koronnym przykładem są dania z makaronami. Najpopularniejszym...
więcejJaponia. Ryby i owoce morza
Drugim fundamentem japońskiej diety, poza ryżem, są ryby i inne owoce morza. Spożywa się ich ogromne ilości, czy to na surowo, czy odpowiednio przyrządzone. Wielkie wrażenie zrobił na mnie dział...
więcejJaponia – kraina ryżu
Japonia to dla każdego obcokrajowca kompletnie inny świat – odmienna kultura, odmienne zwyczaje, a także odmienna żywność. Dowiedz się, jak wygląda japońskie jedzenie oczami turysty z Polski....
więcej