Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 6 pasujących wyników.
Jakość i znakowanie miodu. Inspekcja zwraca uwagę na przepisy
Znakując miody, należy stosować przepisy rozporządzenia ministra rolnictwa i rozwoju wsi z 23 grudnia 2014 roku w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych...
więcejPIM: badania jakości miodu pozwolą na wykrycie fałszerstw
Stowarzyszenie Polska Izba Miodu i Kujawsko-Pomorskie Centrum Naukowo-Technologiczne podpisały list intencyjny o współpracy m.in. w zakresie badania jakości miodu - podała izba. Takie badania...
więcejPszczoły w centrum wielkiego miasta wytworzyły więcej miodu niż na wsi
Pszczoły żyjące w ścisłym centrum Katowic - na dachu Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Śląskiego – wytworzyły więcej miodu niż ich siostry w tradycyjnej pasiece na wsi. Nie było...
więcejMiody miejskie są równie zdrowie, jak te z wiejskich pasiek
Miód z pasiek miejskich jest tak samo zdrowy, jak z wiejskich. Pszczoły doskonale radzą sobie w polskich metropoliach i znajdują masę pokarmu przez cały sezon, a jednym z ich ulubionych...
więcejMiód złej jakości. Uważaj, co kupujesz
W 2017 roku produkcja miodu w Polsce wyniosła ponad 15 tysięcy ton. Mniej więcej drugie tyle pochodziło z zagranicy, głównie z Unii Europejskiej. Przed zakupem słoika miodu warto zastanowić...
więcejSzkolenie pt. „Nowoczesna gospodarka pasieczna w aspekcie różnych typów uli, zwalczania chorób i...
Zarząd Lubuskiego Związku Pszczelarzy zaprasza na szkolenie 26-27 lutego 2022 roku na szkolenie pt. „Nowoczesna gospodarka pasieczna w aspekcie różnych typów uli, zwalczania...
więcej