Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 7 pasujących wyników.
Tuczy polskie warchlaki polską paszą
Robert Paździor z Nowego Gołębina w woj. wielkopolskim hodowlą trzody chlewnej zajmuje się od 1992 roku. Rolnik produkował tuczniki w cyklu zamkniętym, jednak z uwagi na brak odpowiednich...
więcejProducenci tuczników w cyklu otwartym dostaną pieniądze
Ministerstwo rolnictwa uznało, że producenci tuczników w cyklu otwartym, otrzymają wsparcie w związku ze stratami, jakie ponieśli wskutek pandemii koronawirusa. Pomoc zostanie udzielona w...
więcejProdukcja warchlaków w cyklu otwartym to jego specjalność
Stado podstawowe liczy 200 macior rasy danbred, od których hodowca uzyskuje średnio po 17 prosiąt w miocie. Sprzedaje je w wadze 30 kg i w wieku 10-11 tygodni, a wybrakowane sztuki tuczy do...
więcejProducenci świń dostaną unijne wsparcie do 20 czerwca
Producenci trzody chlewnej do 20 czerwca otrzymają z Agencji Rynku Rolnego unijną rekompensatę z powodu niskich cen skupu żywca. Wsparcie wynosi 20 zł do świni hodowanej w cyklu otwartym i 40 zł w...
więcejCykl zamknięty produkcji świń nie jest opłacalny?
Produkcja trzody chlewnej w Polsce odbywa się w cyklu zamkniętym oraz otwartym. Ten pierwszy ma zdecydowanie więcej zwolenników, choć w ostatnich latach coraz bardziej popularny staje się...
więcejTuczyć własne czy kupione prosięta?
Czy w obecnej sytuacji rynkowej lepszym rozwiązaniem jest produkcja tuczników w cyklu zamkniętym czy może tucz kupionych warchlaków w wadze 30 kg? Zwolennicy produkcji w cyklu...
więcejŻywienie na mokro – dobra alternatywa w dobie kryzysu
11 lutego w miejscowości Petrykozy w woj. warmińsko-mazurskim odbyło się oficjalne otwarcie tuczarni na 2000 zwierząt w cyklu otwartym. Obiekt wyposażony został w systemem żywienia na...
więcej