Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 5 pasujących wyników.
Wołowiny i cielęciny będzie coraz więcej. Produkcja rośnie
W 2015 roku kraje Unii Europejskiej mają wyprodukować 7.657.000 ton wołowiny i cielęciny. To o 1,4 proc. więcej niż przed rokiem. Większa wytwórczość to efekt zwiększonej liczby krów,...
więcejMożna współpracować nie naruszając unijnych reguł konkurencji
Komisja Europejska przyjęła nowe wytyczne dotyczące wspólnej sprzedaży oliwy z oliwek, wołowiny i cielęciny oraz roślin uprawnych. Celem wytycznych jest wyjaśnienie rolnikom europejskim, w...
więcejSpada produkcja cielęciny, rośnie import cieląt
W Polsce susza wpłynęła przede wszystkim na mniejsze zbiory zbóż. Z kolei w Europie Zachodniej ma swoje konsekwencje również dla producentów bydła mięsnego z powodu ograniczenia...
więcejPopyt na unijną wołowinę rośnie
Unijny eksport mięsa wołowego w okresie styczeń – kwiecień 2016 r. był o 12 proc. większy niż przed rokiem i wyniósł 204 tys. ton. Największe zainteresowanie tym gatunkiem mięsa...
więcejMięso i jaja z Ukrainy trafią do UE. Bez ceł
W Dzienniku Urzędowym UE ukazały się już rozporządzenia wykonawcze Komisji Europejskiej dotyczące unijnych kontyngentów taryfowych na przywóz świeżej i mrożonej wołowiny oraz...
więcej