Polagra Food rusza 30 września. Wiele atrakcji dla zwiedzających

Poleć
Udostępnij
Autor tekstu: Mirosław Lewandowski | lewandowski@apra.pl
27-09-2019,12:00 Aktualizacja: 27-09-2019,12:17
A A A

Polagra Food, największe wydarzenie kierowane do branży spożywczej, od wielu lat jest miejscem spotkań i rozmów o przyszłości sektora spożywczego. Odbędzie się ono w dniach od 30 września do 3 października.

Swoje wyroby zaprezentują między innymi polski sektor mleczarski i mięsny, firmy przetwórstwa owocowo-warzywnego oraz produkujące słodycze, herbaty, napoje, przyprawy i produkty spożywcze eko.

Podczas targów nie zabraknie wystawców zagranicznych, w tym z Chorwacji, Francji, Indonezji, Chin, Indii, Litwy, Niemiec, Korei, Rosji, Senegalu, Węgier i Włoch.

trzoda chlewna, pogłowie, cena, Polska

Pogłowie trzody chlewnej w Polsce spada, a cena rośnie

Według danych Głównego Urzędu Statystycznego (GUS) liczba świń w czerwcu bieżącego roku spadła o niemal 9 proc. w porównaniu z analogicznym okresem 2018 r. Pogłowie trzody chlewnej w połowie roku wyniosło 10 780,5 tys. sztuk.  ...

Polagra Food oznacza prezentację wielu nowości. W tym roku będą to m.in. produkty mleczarskie bio, dania kuchni indyjskiej w wersji ready to eat, wina z regionu Villany czyli węgierskiej stolicy czerwonego wina i wiele innych.

W ramach wystawy odbędą się także wydarzenia, które przybliżą zachowania współczesnych konsumentów i ich motywacje oraz marketingowe narzędzia, z których warto korzystać.

W programie znalazły się m.in. szkolenie na temat trendów konsumenckich i ich wpływu na półkę sprzedażową, a także dotyczące "foodowego" influencer marketingu.

Nie zabraknie też szczegółów na temat komunikacji "proekologicznej" na produktach spożywczych i w ich reklamie związanych z trendami zero waste, nude food czy eko.

Główny Urząd Statystyczny, Polska Federacja Hodowców Bydła i Producentów Mleka, bydło mleczne, produkcja mleka

Produkcja mleka w 2018 roku w Polsce wzrosła

Główny Urząd Statystyczny informuje, że produkcja mleka w Polsce w 2018 roku wyniosła 13767,8 mln litrów i była o 463,2 mln litrów, tj. o 3,5 proc. wyższa od tej uzyskanej w 2017 r. Polska Federacja Hodowców Bydła i...

Pojawi się także odpowiedź na pytanie o to jak bezpiecznie stosować takie oznaczenia jak "bez laktozy", "bezglutenowy", "bez antybiotyków", "wege", "vegan" czy "bio".

Tradycyjnie podczas targów odbędzie także Forum Rzeźnictwa - Wędliniarstwa - Kuchmistrzostwa. W tym roku tematem przewodnim spotkania będzie mięso wieprzowe. Podczas Forum odbędą się panele dyskusyjne na temat wartości odżywczych mięsa wieprzowego, jego obecności w diecie człowieka oraz oczekiwań konsumentów z nim związanych.

  • Bilet na targi można kupić TUTAJ
  • Program wydarzeń całego bloku targowego można znaleźć TUTAJ
  • Komunikat dotyczący targów Polagra Food można znaleźć TUTAJ

Książki warte polecenia: Sygnały brojlerów |Sygnały kur nieśnych|Sygnały racic|Choroby bydła - podstawy diagnostyki i terapii |Rozród - Praktyczny przewodnik zarządzania rozrodem (Cow Signals)






 

Poleć
Udostępnij
Aktualne wydanie
Hoduj z głową świnie 6/2024

Hoduj z głową świnie:

-Choroba obrzękowa niejedno ma imię

-Białko paszowe - problem rzeczywisty czy wydumany?

-Remont stada własny lub z zakupu?

PRENUMERATA


 

Aktualne wydanie
Hoduj z głową bydło 6/2024

Hoduj z głową bydło:

-Czy i jak stosować aminokwasy chronione?

-Dlaczego wciąż przekarmiamy krowy białkiem?

-IBR, czyli wyzwanie dla nowoczesnych hodowców

PRENUMERATA