Promowali polską żywność w Paryżu
Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa uczestniczył w największych europejskich targach spożywczych Sial Paris 2018, które odbyły się w dniach 21-25 października w stolicy Francji.
Organizowane co dwa lata targi to jedne z największych wydarzeń dedykowanych branży spożywczej na świecie. To wiodące wydarzenie na francuskim rynku żywności, oferujące firmom możliwość zwiększenia ekspansji swojej działalności na rynek międzynarodowy.
Bezpieczeństwo żywnościowe zagrożone. Winne zmiany klimatyczne
Polskie stoisko zorganizowane zostało przez Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa w ramach Branżowego Programu Promocji polskich specjalności żywnościowych opracowanego w ramach poddziałania 3.3.2. "Promocja gospodarki w oparciu o polskie marki produktowe - Marka Polskiej Gospodarki - Go to Brand" Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój (PO IR).
KOWR realizujący działania promujące polskie artykuły rolno-spożywcze na rynkach zagranicznych pod hasłem "Poland tastes good" już po raz czwarty zorganizował stoisko narodowe na targach SIAL PARIS.
Branża mleczarska prezentowała się na prestiżowej imprezie
Stoisko narodowe o powierzchni 310 m2 zgromadziło 36 podwystawców - producentów polskiej żywności oferujących w swoim asortymencie szeroki wachlarz produktów spożywczych m.in.: słodycze, owoce i warzywa, napoje, produkty mleczne, grzyby, orzechy, przetwory owocowo-warzywne oraz miód.
Każdego dnia targów na polskim stoisku narodowym odbywały się pokazy kulinarne, których celem była promocja polskiej kuchni i żywności oraz zaprezentowanie Polski jako kraju tradycyjnego i jednocześnie nowoczesnego pod względem kulinarnym.
- Agrobiznes bez tajemnic. Zamów prenumeratę miesięcznika "Przedsiębiorca Rolny" już dziś