Nadchodzące wydarzenia
Warsztaty pt. „Kuchnia domowa w małym przetwórstwie” w Minikowie 2022
Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Minikowie wraz z partnerem – Lokalną Grupą Działania „Bory Tucholskie” zapraszają 26 sierpnia 2022 roku na WARSZTATY pt. „Kuchnia domowa w małym przetwórstwie”, które odbędą się w godzinach 9:00 – 15:30 w KPODR Minikowo w budynku Centrum Dziedzictwa Kulinarnego i Turystyki Wiejskiej (CDKiTW).
Doświadczeni specjaliści (z Inspekcji Weterynaryjnej i Inspekcji Sanitarnej) przedstawią uczestnikom tematy związane z wymaganiami higieniczno- sanitarnymi w kuchni domowej dla produktów pochodzenia roślinnego, dla produktów pochodzenia zwierzęcego – mięsa i serów w ramach rolniczego handlu detalicznego oraz dla gospodarstw agroturystycznych. Po części wykładowej uczestnicy wezmą udział w warsztatach, podczas których prezentowane będą dobre praktyki higieniczne i produkcyjne dla produktów pochodzenia roślinnego i zwierzęcego.
W każdym z czterech tematycznych warsztatów może wziąć udział 12 osób. W ramach projektu uczestnicy otrzymają broszurę dotyczącą wymagań higieniczno-sanitarnych dla kuchni domowej.
Do udziału w warsztatach Organizator zaprasza mieszkańców obszarów wiejskich z województwa kujawsko-pomorskiego.
Udział w operacji jest bezpłatny. Liczba miejsc ograniczona. Nabór uczestników warsztatów trwa do 21.07.2022 r. (liczy się moment wpływu zgłoszenia do organizatora). Wypełnioną kartę zgłoszeniową Organizator prosi wypełnić, wydrukować, podpisać własnoręcznie i przesłać drogą mailową (skan karty) na adres: lub pocztą tradycyjną na adres: Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Minikowie, 89-122 Minikowo k. Nakła nad Notecią z dopiskiem „KSOW kuchnia domowa”. O uczestnictwie w warsztatach decyduje weryfikacja merytoryczna kandydata na podstawie danych z formularza zgłoszeniowego oraz kolejność zgłoszeń.
Dodatkowych informacji udziela:
- Magdalena Kulus, tel. 52 386 72 46, 723 692 551, e-mail:
Więcej informacji o wydarzeniu znajduje się na stronie www.kpodr.pl