Nadchodzące wydarzenia
Warsztaty dla specjalistów branży żywności tradycyjnej w tym producentów (np. plantatorów) i przetwórców owoców
Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk w Olsztynie organizuje 18 czerwca 2015 roku warsztaty dla specjalistów branży żywności tradycyjnej w tym producentów (np. plantatorów) i przetwórców owoców. Warsztaty odbędą się przy ul. Tuwima 10 w Olsztynie w godz. 9.30 – 17.00.
W programie:
09.00 – 09.30 Rejestracja i powitalna kawa;
09.30 – 09.45 Powitanie gości;
09.45 – 10.15 Prezentacja projektu TRAFOON; Ryszard Amarowicz, Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN, Olsztyn;
10.15 – 11.00 Systemy jakości żywności regionalnej i tradycyjnej w Polsce i w Europie, Maciej Oziembłowski Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wrocław;
11.00 – 11.20 Prezentacja wyników analizy potrzeb i potencjalnych innowacji podsieci owoce projektu TRAFOON, Tomasz Jeliński, Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN, Olsztyn;
11.20 – 12.10 Standardy jakościowe dla owoców – wymagania i rzeczywistość rynkowa, Lech Michalczuk, Instytut Sadownictwa, Skierniewice;
12.10 – 13.00 Innowacyjne technologie przechowywania owoców, Krzysztof Rutkowski, Instytut Sadownictwa, Skierniewice;
13.00 – 13.45 Obiad;
13.45 – 14.30 Zagrożenia mikrobiologiczne w przetwórstwie owocowym, Anna Zadernowska, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, Olsztyn;
14.30 – 15.15 Prozdrowotny potencjał soków owocowych, Anna Majkowska, Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN, Olsztyn;
15.15 – 16.15 Eko-marketing - produkty tradycyjne, regionalne i lokalne, Anna Kołodziej, Tobry Targ / Blurp, Łodź;
16.15 – 16.30 Przerwa kawowa;
16.30 – 17.30 Dyskusja z uczestnikami Warsztatów (moderator Ryszard Amarowicz);
17.30 Zakończenie Warsztatów
Udział w Warsztatach jest bezpłatny!
Rejestracja oraz więcej o wydarzeniu znajduje się na stronie www.pan.olsztyn.pl