Nadchodzące wydarzenia

Szkolenie pn. „Krajowe i unijne systemy jakości żywności” on-line 2022

Data rozpoczęcia: 2022-06-06
Data zakończenia: 2022-06-06
Miejscowość: On-line
Organizator: Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Minikowie

Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Minikowie zaprasza 6 czerwca 2022 roku na szkolenie pn. „Krajowe i unijne systemy jakości żywności”, które odbędzie się w godz. 10:00-11:15 na platformie edukacyjnej ClickMeeting.

Szkolenie skierowane jest głównie do rolników i mieszkańców obszarów wiejskich planujących przystąpić do systemów jakości żywności.

Program:

10:00-10:10 Otwarcie szkolenia, powitanie uczestników – dyrektor KPODR w Minikowie

10:10-11:15

1. Systemy jakości żywności

2. Krajowe systemy jakości żywności

2.1. „Jakość Tradycja”

2.2. Integrowana Produkcja

2.3. Systemy jakości żywności dla produktów mięsnych

2.3.1. Quality Meat Program (QMP)

2.3.2. System Jakości Wieprzowiny PQS (Pork Quality System)

2.3.3.. System Gwarantowanej Jakości Żywności (QAFP)

2.4. „Poznaj Dobrą Żywność”

2.5. „Polska Smakuje”

2.6. Znak „Dziedzictwo kulinarne”

2.7. Znak „Produkt Polski”

3. Europejskie systemy jakości żywności

3.1. System ochrony produktów regionalnych i tradycyjnych

3.1.1. Chroniona Nazwa Pochodzenia (ChNP)

3.1.2. Chronione Oznaczenie Geograficzne (ChOG)

3.1.3.Gwarantowana Tradycyjna Specjalność (GTS)

3.2.Rolnictwo Ekologiczne

4. Podsumowanie

Prowadzenie:

  • mgr inż. Joanna Sosnowska oraz mgr inż. Marta Knop – Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych

Osoba do kontaktu:

  • Magdalena Kulus, tel: 723-692-551, e-mail:

Warunkiem udziału w szkoleniu jest wcześniejsza rejestracja dostępna pod linkiem:

kpodr.clickmeeting.com/krajowe-i-unijne-systemy-jakosci-zywnosci/register

Więcej informacji o wydarzeniu znajduje się na stronie www.kpodr.pl