Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 6 pasujących wyników.
Żywność ekologiczna to teraz prawdziwy hit. Coraz więcej upraw
Szacuje się, że rynek żywności ekologicznej w Polsce w 2015 r. osiągnął wartość ok. 800 mln zł, a w 2017 r. ma szansę przekroczyć 1 mld zł. Powierzchnia ekologiczna użytków rolnych w naszym...
więcejProdukty ekologiczne – czasem tylko z nazwy
W 44 procentach sklepów i hurtowni sprzedających produkty ekologiczne stwierdzono nieprawidłowości. W II kwartale br. takie placówki sprawdzała Inspekcja Handlowa na zlecenie Urzędu...
więcejLublin rozsmakował się w Festiwalach Smaku
Od piątku w Lublinie trwa Bożenarodzeniowy Festiwal Smaku. Od Rynku Starego Miasta poprzez deptak na Krakowskim Przedmieściu aż do Placu Litewskiego ciągną się stragany z produktami żywnościowymi i...
więcejPolacy coraz bardziej zainteresowani żywnością organiczną
Okazuje się, że coraz częściej dopytujemy w sklepach o żywność organiczną. To efekt wzrostu świadomości konsumentów, którzy poszukują certyfikowanych produktów wyprodukowanych...
więcejEkologiczna żywność gorsza dla klimatu niż produkowana konwencjonalnie
Żywność produkowana metodami rolnictwa ekologicznego szkodzi klimatowi bardziej niż żywność produkowana w konwencjonalny sposób - sugeruje publikacja, która ukazała się na łamach...
więcejRolnictwo jak fabryka. Technologia i Internet to konieczność
Żywność wytwarzana w fabrykach, bez udziału roślin i zwierząt, dzięki przełomowym osiągnięciom biologii molekularnej, Internet Rzeczy i analityka danych na farmach - tak zdaniem ekspertów...
więcej