Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 7 pasujących wyników.
Zapotrzebowanie na eko-żywność rośnie szybciej niż produkcja
Produkty ekologiczne mają coraz więcej zwolenników, a zapotrzebowanie na eko-żywność rośnie szybciej niż produkcja. Cieszy to rolników i przetwórców, ale ci ostatni...
więcejŻywność ekologiczna rośnie w siłę. Wartość rynku przekroczy miliard?
Wartość krajowego rynku żywności ekologicznej w tym roku może przekroczyć miliard złotych. Liczba producentów ekologicznych w Polsce wzrosła z 3,7 tys. w 2004 roku do 24,2 tys. w 2016 roku.....
więcejŻywność ekologiczna coraz bardziej dostępna. Chcemy być fit
Żywność ekologiczna dostępna już jest nie tylko w sklepach specjalistycznych, ale także w dyskontach oraz sklepach convenience. Chęć dbania o jakość i walory zdrowotne spożywanych produktów...
więcejPolska żywność ekologiczna rośnie w siłę
Rośnie sektor polskiej żywności ekologicznej. W tym roku jego wartość ma przekroczyć miliard złotych, a w ostatniej dekadzie liczba producentów wytwarzających jedzenie bez udziału...
więcejJest przełom w sprawie unijnych przepisów dotyczących ekożywności
Po niemal trzech latach negocjacji państwa członkowskie i Parlament Europejski porozumiały się w sprawie nowych unijnych regulacji dotyczących produkcji i oznakowania żywności ekologicznej. Nowe...
więcejImport bioproduktów z nowym systemem certyfikacji
W środę zaczyna obowiązywać nowy system certyfikacji elektronicznej, który ma pozwolić lepiej monitorować import produktów ekologicznych w UE. Jak podkreśla KE, dzięki niemu Unia...
więcejŻywność eko coraz popularniejsza. Wartość rynku szybko rośnie
O 355 proc. wzrosła wartość światowego rynku ekologicznego w latach 2000-2015. Najwięcej żywności eko sprzedaje się w Stanach Zjednoczonych - wynika z najnowszego raportu dotyczącego produkcji...
więcej