Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 6 pasujących wyników.
Polska potęgą w produkcji soków owocowych
Polska powoli staje się potęgą w produkcji soków z owoców, a szczególnie wytwarzanych z jabłek - informuje Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej. Produkcja...
więcejTakiej ilości mrożonych warzyw jeszcze nie wyprodukono
W 2014 roku w Polsce wyprodukowano 588 tysięcy ton mrożonych warzyw. To o 2,8 procenta więcej niż rok wcześniej i najwyższy wynik w historii. Tak wynika z danych GUS dotyczących firm...
więcejAzjaci odkrywają polską żywność ekologiczną
Chiny, Japonia i Singapur to kraje, do których w ostatnich miesiącach zawitali członkowie Stowarzyszenia "Polska Ekologia". Podczas spotkań handlowych Azjatom do gustu przypadły...
więcejSoki i musy dostępne w szkolnych sklepikach i stołówkach
Ministerstwo zdrowia dopuściło do sprzedaży w szkolnych sklepikach i podawania w stołówkach soki i musy owocowe oraz soki owocowo-warzywne i warzywne bez dodatku cukru. - Soki to produkty...
więcejPolacy pokochali warzywne soki
Polacy spożywają mniej soków i nektarów niż mieszkańcy wielu unijnych krajów, mniej ich pijemy niż zalecają dietetycy, ale jesteśmy liderami pod względem konsumpcji soków...
więcejFestiwal Smaków Regionu Łódzkiego - soki w Łodzi 2023
Łódzka Agencja Rozwoju Regionalnego S.A. zaprasza 8 lipca 2023 roku na „Festiwal Smaków Regionu Łódzkiego - soki", który odbędzie się na terenie CH PORT...
więcej