Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 7 pasujących wyników.
KOWR: problemy z dostępnością cukru mogą być efektem siania paniki
Brak cukru w sklepach może być spowodowany nienaturalnym wzrostem popytu wywołanym paniką wśród klientów - uważa Marcin Wroński, wiceszef KOWR. I nie wyklucza celowych działań...
więcejMinister i KGS zapewniają: cukru w Polsce nie zabraknie
W Polsce nie zabraknie cukru, bądźmy pewni, że zawsze go kupimy - gwarantuje Henryk Kowalczyk, minister rolnictwa. Wszystkich handlowców, którzy nie mogą zaopatrzyć się w surowiec,...
więcejProducenci cukru muszą szukać nowych rynków. Spora nadwyżka na rynku
Po zniesieniu kwotowania w Polsce wyprodukowano w ubiegłym roku 2,3 mln ton cukru. Na rynku powstała nadwyżka przekraczająca 600 tys. ton. Ratunkiem dla branży może być eksport na rynki pozaunijne....
więcejGóra cukru coraz większa. Spełnia się czarny scenariusz
Polski rynek słodyczy wart jest już kilkanaście miliardów złotych, ale ma jeszcze duży potencjał - przekonują eksperci. Każdy z nas zjada bowiem trzy razy mniej słodkości niż na przykład...
więcejProdukcja cukru w Polsce może być opłacalna
W 2017 roku ceny cukru na światowych rynkach spadły o jedną piątą. W Polsce tymczasem w górę idzie zarówno areał upraw buraków cukrowych i produkcja surowca. Miniony rok był...
więcejCukier tańszy niż przed rokiem w handlu i na giełdach
Na krajowym rynku spadają ceny cukru, a decydują o tym relatywnie niskie ceny cukru białego na świecie oraz duża produkcja w kampanii 2017/2018 wynosząca ok. 2,3 mln t - poinformował Instytut...
więcejCukier to biała śmierć? Wcale nie jest tak, jak się o tym mówi
Od lat nie cichnie dyskusja na temat cukru. Jego przeciwnicy obarczają go winą za nadwagę, cukrzycę, próchnicę, osteoporozę i wiele innych zaburzeń. Te krzywdzące oskarżenia...
więcej