Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 5 pasujących wyników.
Przerób rzepaku znowu był rekordowy. Ale branża widzi poważne zagrożenie
Pod względem przerobu rzepaku polska branża znowu pobiła rekord, ale - jak przyznaje Polskie Stowarzyszenie Producentów Oleju (PSPO) - na horyzoncie widać zagrożenie mogące skutkować...
więcejAgrolok otworzył ZUBR
Dziesięć produktów – komponentów paszowych – będzie (na razie) produkował Zakład Uszlachetniania Białka Roślinnego w Osieku (woj. kujawsko-pomorskie), 7 czerwca właściciel...
więcejSoja GMO w paszach tylko do końca roku. Czy to możliwe?
Soja GMO stanowi obecnie podstawową paszę białkową w żywieniu drobiu oraz trzody chlewnej. Jest również wykorzystywana w żywieniu bydła mlecznego oraz mięsnego. Od 1 stycznia 2019 r. nie...
więcejZakaz stosowania pasz GMO. Czy grozi nam deficyt białkowy?
Ograniczenie zapotrzebowania na importowane białko sojowe przeznaczone do żywienia zwierząt oraz możliwości zastąpienia śruty sojowej krajowym białkiem roślinnym. To główne tematy posiedzenia...
więcejStosowanie pasz bez GMO oznacza znacznie droższą żywność
Ewa Lech, wiceminister rolnictwa przekonuje, że Polska nie jest gotowa, by produkować taką ilość pasz bez GMO, która jest nam potrzebna do hodowli zwierząt. O cztery lata dłużej, czyli do 1...
więcej