Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 6 pasujących wyników.
Polska Izba Makaronu: krajowy makaron jest wypierany przez ten produkowany m.in. w Turcji i...
Makaron produkowany w Polsce jest niekonkurencyjny cenowo m.in. przez wysokie koszty produkcji, a producenci z Turcji, Czech, Łotwy wypierają krajowych producentów z półek sklepowych -...
więcejProducenci makaronów chcą pomocy i wskazują rozwiązania. Mogą zdjąć z rynku tony zbóż
Największym wyzwaniem dla branży jest niestabilność i nieprzewidywalność warunków rynkowych, które są spowodowane wysoką inflacją, brakiem regulacji w zakresie cen energii i gazu na...
więcejW zeszłym roku Polacy kupili 154 tys. ton makaronu
Od stycznia do grudnia 2014 r. rynek makaronów w Polsce zanotował 2-procentowy wzrost ilościowy w odniesieniu do analogicznego okresu 2013 r. Wartościowo rynek wzrósł również o...
więcejChcą promować polskie produkty
Pięć ofert programów promocyjnych i (bądź) informacyjnych dotyczących promocji polskich produktów spożywczych wpłynęło do końca lutego do Agencji Rynku Rolnego. Łączny budżet...
więcejChleb sporo podrożeje
Drożeje zboże dla przemysłu piekarniczego. Jeszcze w tym tygodniu podrożeje pieczywo, makarony i kasze, średnio o 10-20 proc. "Zwykle młyny przerabiające zboże na mąkę mają ich parotygodniowe...
więcejPodczas epidemii zmieniają się nawyki konsumpcyjne
Sklepy odnotowują kilkudziesięcioprocentowe wzrosty sprzedaży mąki, makaronów i wina. - Francuzi całkowicie zmienili sposób konsumpcji - powiedziała Christiane Lambert, prezes centrali...
więcej