Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 6 pasujących wyników.
Eksport drobiu idzie w górę. Producenci liczą na większe spożycie
Polskie firmy produkują znacznie więcej mięsa drobiowego, niż jesteśmy w stanie zjeść. Spożycie białego mięsa w UE w najbliższej dekadzie ma wzrosnąć o 7 procent. - Polska już od kilku lat...
więcejŹle się dzieje na rynku indyków. Spadają ceny i eksport
Z najnowszych danych Eurostat wynika, że w pierwszych siedmiu miesiącach bieżącego roku o 15 proc. spadł wolumen polskiego wywozu mięsa i podrobów z indyków - z 107,1 do 91,3 tys. ton....
więcejSzybko rosnące brojlery indyka
Nierównomierny wzrost drobiu w stadach, który skutkuje przedłużającym się odchowem i stratami ekonomicznymi, to częste zjawisko, na które uskarżają się producenci brojlera...
więcejBrytyjczycy rozsmakowali się w nietypowym drobiu
Indyk to wciąż najpopularniejszy ptak na świątecznym stole w Wielkiej Brytanii, ale konsumenci coraz chętniej sięgają po bardziej oryginalny drób - pisze "The Guardian". "The...
więcejIndyka udomowiono w Ameryce Południowej
Indyk jako jeden z nielicznych gatunków zwierząt został udomowiony przez rdzennych mieszkańców Ameryki na długo przed przybyciem Europejczyków. Wyniki najnowszych badań zostały...
więcejŚwięto Indyka w Nowej Wsi 2016
Krajowy Związek Grup Producentów Rolnych – Izba Gospodarcza zaprasza 26 czerwca 2016 roku na Święto Indyka, które odbędzie się w Nowej Wsi k. Iławy. W programie: 14.00 Uroczyste...
więcej