O kukurydzy, korekcji racic i nawozach
Hodowcy bydła i producenci mleka zimą uczestniczą w wielu szkoleniach. Kolejne z nich odbędzie się już 25 lutego w restauracji Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Ostrowie Wielkopolskim.
Głównymi organizatorami są firmy Blattin oraz Alfarm. Z kolei współorganizatorami spotkania zostały firmy Weihs, DSV, Saaten Union, Agrochest oraz AdiFeed.
Spotkanie rozpocznie lekarz weterynarii Jan P Weihs, który opowie o technopatii palców u bydła. Następnie dr inż. Krzysztof Białoń omówi wyzwania i problemy w przygotowaniu pasz objętościowych.
Druga część szkolenia będzie poświęcona kiszonkom z kukurydzy oraz traw. Przedstawiciele Saaten Union omówią zbiór kukurydzy w 2015 r. na przykładzie własnej firmy, a Dariusz Frątczak z DSV powie o prawidłowym doborze i stosowaniu międzyplonów.
Konferencję zakończy Błażej Serkowski z firmy Agrochest, który opowie o kompletnej palecie mikroelementów w linii nawozów PLUS.
Szkolenie odbędzie się w restauracji „Mleczna Perła” Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Ostrowie Wielkopolskim przy ulicy Wrocławskiej 59. Początek zaplanowano na godzinę 10.
Organizatorzy proszą wszystkich, którzy zdecydują się na uczestnictwo w konferencji o potwierdzenie swojej obecności do wtorku 23 lutego pod numerami telefonów: 696 267 194 lub 503 160 655.