Certyfikat Dobry Produkt dla linii produktów bez laktozy
Linia produktów Mlekovity bez laktozy otrzymała Certyfikat Dobry Produkt przyznawany przez Grupę PTWP najciekawszym produktom spożywczym, wyróżniającym się jakością, innowacyjnością, ale także tradycyjną i regionalną recepturą.
Uroczyste wręczenie certyfikatów odbyło się 4 listopada w Warszawie, podczas Gali towarzyszącej XII Forum Rynku Spożywczego i Handlu.
Mlekovita skupiła rekordowo dużo mleka
Wyboru 20 nagrodzonych firm i produktów dokonało grono uznanych ekspertów, szefów kuchni i influencerów kulinarnych oraz dziennikarzy zajmujących się tematyką spożywczą i kulinarną.
Produkty zgłoszone do konkursu oceniano w pięciu kategoriach. Linia produktów Mlekovity bez laktozy została uhonorowana Certyfikatem Dobry Produkt w kategorii Produkt Innowacyjny.
- Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów stale rozszerzamy asortyment o kolejne nowości, w tym produkty wysoce innowacyjne. Dowodem na to może być fakt, że w ciągu trzech kwartałów bieżącego roku wprowadziliśmy na rynek 56 nowości w 9 kategoriach. Istotną część wśród nich stanowią wyroby bez laktozy, które liczą już 30 artykułów i będą rozwijane - powiedział Dariusz Sapiński, Prezes Zarządu Grupy Mlekovita.
Linia obejmuje m.in. mleko, masło, jogurty w kubku i pitne (naturalne i smakowe), ser sałatkowo-kanapkowy, serek wiejski, serki homogenizowane, sery w plastrach i bloku, twaróg i śmietanę.
- Rolnictwo bez tajemnic. Zamów prenumeratę miesięcznika "Przedsiębiorca Rolny" już dziś