Nadchodzące wydarzenia
Szkolenie pt. „Salmonella - główny problem producentów żywności w Polsce” on-line 2021
Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rp zaprasza 24 marca 2021 roku na szkolenie pt. „Salmonella - główny problem producentów żywności w Polsce”, które odbędzie się w godz. 10.00-12.00 on-line.
Celem szkolenia jest przedstawienie biologii bakterii Salmonella oraz sposobów zapobiegania jej występowaniu w całym łańcuchu produkcyjnym, od pola do stołu.
Salmonellozy jako choroby odzwierzęce tzw. zoonozy stanowią najczęstszą przyczynę zatruć pokarmowych w UE. Zwalczanie zakażeń Salmonellą i przeciwdziałanie skażeniom żywności tym patogenem jest priorytetem ochrony zdrowia publicznego i kluczową legislacją w prawie żywnościowym UE. Polska jako europejski lider w produkcji mięsa drobiowego i jaj jest szczególnie narażona na ryzyko występowania Salmonelli w surowcach i gotowych produktach.
Szkolenie skierowane jest dla Kadry Zarządzającej oraz Działu Jakości.
Warsztaty poprowadzi specjalista z zakresu weterynarii - Dr Jacek Kucharski. Szkolenie odbędzie się poprzez platformę ZOOM
Po szkoleniu zostanie wydany certyfikat uczestnictwa!
Więcej informacji o wydarzeniu znajduje się na stronie www.srw.org.pl