Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 5 pasujących wyników.
Produkcja sztucznego białka wykorzystuje genetycznie zmodyfikowane mikroorganizmy
W sektorze alternatywnych białek w ciągu ostatnich dziesięciu lat w zainwestowano kapitał w wysokości ok. 14,2 mld dolarów. 79% zebrano od początku roku 2020 r., a konkretnie od wybuchu...
więcej9 mln zł dotacji na technologię wytwarzania mięsa komórkowego
Ponad 9 mln zł otrzymała spółka LabFarm z Narodowego Centrum Badań i Rozwoju na rozwój innowacyjnej technologii wytwarzania mięsa metodą komórkową - poinformowała PAP...
więcejZakaz produkcji syntetycznego mięsa we Włoszech. 3 na 4 mieszkańców sprzeciwia się takiej żywności
Włoska Izba Deputowanych przyjęła w czwartek ustawę zakazującą produkcji mięsa syntetycznego. „Ustawa naraża Włochy na niemal pewne ryzyko postępowań w sprawie uchybienia zobowiązaniom państwa...
więcejRośnie popyt na mięso hodowane komórkowo. Ekspert nie ma wątpliwości
- Jeśli ludzie przekonają się do jedzenia mięsa hodowanego komórkowo, można będzie zmniejszyć popyt na mięso tradycyjne i ocalić miliony zwierząt - przekonuje Chris Bryant, który bada...
więcejSztuczne mięso ma stać się przebojem. Zmieniają się trendy
Ciastka ze świerszczy lub sztuczne jajko to nowe źródła białka. Na rynek wchodzi też tłuszcz w formie galarety. Ustalenia naukowców wskazują, że produkcja żywności i rolnictwo w...
więcej