Studia Ekologiczne rolnictwo po polsku na SGGW
Po raz pierwszy Wydział Rolnictwa i Ekologii (do niedawna Wydział Rolnictwa i Biologii) SGGW w Warszawie prowadzi nabór na kierunek Ekologiczne rolnictwo i produkcja żywności w języku polskim.
Studia pozwalają uzyskać wykształcenie w najbardziej obecnie pożądanych dziedzinach, jakimi są ekologiczna produkcja roślinna i jakość żywności. Studenci nie tylko zdobywają specjalistyczną wiedzę, lecz także uczą się rozwiązywać konkretne problemy.
Zajęcia prowadzone są m.in. przez specjalistów z zagranicy, z wykorzystaniem innowacyjnych metod przygotowujących ich do przyszłej pracy. Program studiów opracowano zgodnie z oczekiwaniami potencjalnych pracodawców z branży produkcji żywności ekologicznej. Przed studentami kończącymi ten kierunek otwierają się szerokie perspektywy zawodowe.
Stacja Doświadczalna w Skierniewicach ma już 100 lat!
Po tym kierunku można pracować w firmach na każdym odcinku łańcucha produkcji żywności ekologicznej (produkcja polowa, handel krajowy i międzynarodowy, przetwórstwo, certyfikacja i kontrola). Są to m.in.:
- gospodarstwa ekologiczne,
- zakłady przetwórstwa ekologicznej żywności,
- firmy zajmujące się obsługą produkcji ekologicznej,
- agrobiznes,
- redakcje czasopism rolniczych, redakcje radiowe i telewizyjne.
Na kandydatów czeka 34 miejsc.
Od roku akademickiego 2018/2019 studia na tym kierunku prowadzone są w języku angielskim. Tutaj zarezerwowano 30 miejsc.
- Krok po kroku w zakresie doboru odmian, nawożenia i ochrony. Zamów prenumeratę miesięcznika "Nowoczesna Uprawa" już teraz