Nadchodzące wydarzenia
X Konferencja Naukowa „Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie” w Polanicy-Zdroju 2018
Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu Wydział Nauk o Żywności, Katedra Technologii Rolnej i Przechowalnictwa oraz Polskie Towarzystwo Technologów Żywności, Sekcja Technologii Węglowodanów; Komitet Nauk o Żywności PAN zapraszają 8 – 10 maja 2018 roku na X Jubileuszową Konferencję Naukową „Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie” . Tematem Konferencji jest: „Innowacyjność i optymalizacja procesów w produkcji i przetwarzaniu ziemniaka”. Konferencja odbędzie się w Polanicy-Zdroju.
Celem konferencji jest zapoznanie środowisk naukowych i produkcyjnych tak rolniczych, jak i przemysłowych z nowoczesnymi, innowacyjnymi technologiami i technikami, stosowanymi w celu optymalizacji procesów produkcji i przetwarzania ziemniaka.
Więcej informacji o konferencji znajduje się na stronie www.binoz.upwr.edu.pl