Nadchodzące wydarzenia
Warsztaty pt. „Opracowanie technologii produkcji przetworów z owoców i warzyw przydatnych do produkcji w małej skali + warsztaty” w ramach operacji „Przetwórstwo na małą skalę szansą dla niewielkich producentów rolnych” w Lublinie 2022
Lubelski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Końskowoli oraz Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie zapraszają 27 września 2022 roku na warsztaty pt. „Opracowanie technologii produkcji przetworów z owoców i warzyw przydatnych do produkcji w małej skali + warsztaty” w ramach operacji „Przetwórstwo na małą skalę szansą dla niewielkich producentów rolnych”, które odbędą się na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii, ul. Skromna 8, 20-704 Lublin (pracownia gastronomiczna).
Przedsięwzięcie wpisuje się w zadanie Planu Operacyjnego KSOW na lata 2022-2023 w zakresie Sieci na rzecz innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich (SIR). Celem operacji jest rozpowszechnianie wśród mieszkańców obszarów wiejskich województwa lubelskiego przetwórstwa owoców i warzyw z własnego gospodarstwa na małą skalę oraz promowanie krótkich łańcuchów dostaw. W obecnej sytuacji rynkowej ważne jest, aby producenci owoców i warzyw mieli zróżnicowany asortyment produktów świeżych oraz przetworzonych, a tym samym umieli dostosować podaż i poprawić dystrybucję, tak aby zaspokoić oczekiwania ilościowe i jakościowe konsumenta, a przy tym czerpać dodatkowe dochody z gospodarstwa.
Do udziału w warsztatach Organizator zaprasza rolników, przetwórców, osoby zainteresowane tematyką z terenu województwa lubelskiego. Udział w warsztatach jest bezpłatny.
Ilość miejsc ograniczona. Zgłoszenia (skan wypełnionej i podpisanej karty zgłoszeniowej) Organizator przyjmuje do dnia 21 września 2022 r. na adres e-mail:
Kontakt w sprawie udziału w warsztatach:
- Małgorzata Seroka tel: 603 555 418
Więcej informacji o wydarzeniu znajduje się na stronie www.lodr.konskowola.pl