Nadchodzące wydarzenia
Międzynarodowa Konferencja Naukowa "Postępy w technologii tłuszczów roślinnych" w Kazimierzu Dolnym 2019
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego, Zakład Technologii Mięsa i Tłuszczu w Warszawie, Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego, Sekcja Chemii i Technologii Tłuszczów PTTŻ, Polskie Stowarzyszenie Producentów Oleju, Fundacja Techniki Polskiej – OPP zapraszają 22-24 maja 2019 roku do udziału w XXVII Międzynarodowej Konferencji Naukowej "Postępy w technologii tłuszczów roślinnych", która odbędzie się w Kazimierzu Dolnym.
Konferencja będzie obejmowała następujące bloki tematyczne:
- Aspekty żywieniowe tłuszczów roślinnych,
- Oleje roślinne – technologia, jakość, zastosowanie,
- Modyfikacja tłuszczów w procesach technologicznych,
- Produkty tłuszczowe na rynku krajowym – oleje, oliwa z oliwek, margaryny, frytury, tłuszcze cukiernicze, tłuszcze kakaowe, tłuszcze mleczne,
- Problemy jakościowe, metody analityczne i zgodność z CEN i ISO,
- Niespożywcze kierunki zastosowania olejów i tłuszczów - biodiesel, tłuszcze odpadowe.
Więcej informacji o wydarzeniu znajduje się na stronie www.ibprs.pl