Nadchodzące wydarzenia
Kujawsko-Pomorska Wieprzowina produkowana z wykorzystaniem polskiego białka pochodzenia roślinnego w Minikowie 2016
Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego zaprasza 7 listopada 2016 roku do wzięcia udziału w projekcie pod nazwą: „Kujawsko-Pomorska Wieprzowina produkowana z wykorzystaniem polskiego białka pochodzenia roślinnego”
Podstawowym zadaniem Kujawsko-Pomorskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego jest udzielanie wszechstronnej pomocy rolnikom w celu zwiększania dochodów z gospodarstwa rolnego oraz podejmowanie działań mających na celu poprawę warunków życia rodzin wiejskich.
W ramach Działania KSOW na lata 2016-2017 w zakresie SIR – Poszukujemy chętnych do współudziału w ramach działania „Współpraca”.
Do udziału w projekcie zapraszamy:
- rolników
- hodowców trzody chlewnej
- przetwórców
- restauratorów
- doradców
- konsumentów
z województwa kujawsko-pomorskiego.
Warsztat III
07.11.2016r.
BADANIA PILOTAŻOWE
10.00-11.30 dr Wojciech Goszczyński UMK Toruń - Wprowadzenie do dyskusji: Prezentacja i omówienie wyników badań konsumenckich rynku bydgoskiego dotyczące zainteresowania wieprzowiną opartą na polskich źródłach białka roślinnego
11.30-12.00 Przerwa kawowa
12.00-13.00 Wymiana poglądów: Dyskusja moderowana, poświęcona oczekiwaniom klientów
13.00-14.00 Przewaga wieprzowiny opartej na polskich źródłach białka roślinnego
Osoby zainteresowane przybyciem na warsztaty Organizator prosi o zgłoszenie swojej obecności: Marzena Nowacka, e-mail: , tel. (52) 386 72 19.
Więcej informacji o wydarzeniu znajduje się na stronie www.kpodr.pl