Nadchodzące wydarzenia

IX Konferencja Naukowa - Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie z tematem przewodnim „Ziemniak prozdrowotnym produktem roślinnym” w Pawłowicach 2016

Data rozpoczęcia: 2016-05-09
Data zakończenia: 2016-05-11
Miejscowość: Wrocław
Organizator: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu Wydział Nauk o Żywności Katedra Technologii Rolnej i Przechowalnictwa
Województwo: dolnośląskie
Ulica i numer: Pawłowicka 87/89, 101

Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu Wydział Nauk o Żywności Katedra Technologii Rolnej i Przechowalnictwa oraz Polskie Towarzystwo Technologów Żywności, Sekcja Technologii Węglowodanów; Komitet Nauk o Żywności PAN zapraszają 9 – 11 maja 2016 roku na IX Konferencję Naukową w ramach kształcenia ustawicznego Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie z tematem przewodnim „Ziemniak prozdrowotnym produktem roślinnym”. Konferencja odbędzie się w Pałacu Pawłowskim w Pawłowicach.

[PROGRAM KONFERENCJI]

Celem Konferencji jest zintegrowanie środowisk naukowych oraz produkcyjno – technicznych z zakresu produkcji ziemniaka, kierunków jego przetwarzania, kształtowania jakości w aspekcie technologicznym i żywnościowym oraz wzajemne zrozumienie wspólnego celu, jakim jest rola którą pełni ziemniak w środowisku rolniczym oraz jego znaczenie w żywieniu człowieka.

Rejestracja, opłaty oraz więcej informacji o konferencji znajduje się na stronie wnoz.up.wroc.pl

KOMUNIKAT