Nadchodzące wydarzenia

Seminarium: “Technologiczno-weterynaryjne aspekty produkcji trzody chlewnej”.

Data rozpoczęcia: 2015-02-24
Data zakończenia: 2015-02-24
Miejscowość: Boguchwała
Organizator: Podkarpacki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Boguchwale, Trouw Nutrition Polska Sp. z o.o. Grodzisk Mazowiecki
Województwo: podkarpackie
Ulica i numer: Tkaczowa 146

Podkarpacki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Boguchwale i Trouw Nutrition Polska Sp. z o.o. Grodzisk Mazowiecki zapraszają 24 lutego 2015 roku na seminarium: “Technologiczno-weterynaryjne aspekty produkcji trzody chlewnej”. Seminarium odbędzie się o godzinie 10.00 w siedzibie PODR Boguchwała, ul. Tkaczowa 146 (Sala A).

W programie:

9.45 – 10.00 Rejestracja uczestników

10.00 – 10.15 Otwarcie seminarium – Jerzy Jakubiec – dyrektor PODR w Boguchwale

10.15 – 10.45 Omówienie aktualnej sytuacji epizootycznej w zakresie afrykańskiego pomoru świń na terenie naszego kraju – Państwowy Inspektorat Weterynarii w Rzeszowie

10.45 – 11.45 Life Start – ekonomiczne podejście do produkcji trzody chlewnej – Wojciech Dzienisiewicz – specjalista ds. trzody chlewnej Trouw Nutrition Polska Sp. z o.o.

11.45 – 12.00 Przerwa kawowa

12.00 – 13.30 Lepiej zapobiegać niż leczyć – współczesna weterynaria w produkcji trzody chlewnej – Tomasz Kula – lek. wet. Specjalista chorób świń S.K.K. FARM-VET Opole

13.30 – 14.00 Prezentacja Firmy Trouw Nutrition Polska Sp. z o.o. Grodzisk Mazowiecki – Marcin Soroczyński – Regionalny Kierownik Sprzedaży, Adam Wójcik – doradca ds. trzody chlewnej

14.00 – 14.30 Efektywne zagospodarowanie resztek po produkcji zwierzęcej oraz dezynfekcja stanowisk na podstawie produktów oferowanych przez PRP Technologies Polska – Rafał Mróz – Regionalny Przedstawiciel Handlowy

14.30 Zakończenie seminarium, obiad