Nadchodzące wydarzenia
III Forum Sektora Wołowiny w Nadarzynie 2016
Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego zaprasza 25 -26 listopada 2016 roku na III Forum Sektora Wołowiny, które odbędzie się w na halach targowych PTAK WARSAW EXPO przy Al. Katowickiej 62 w Nadarzynie.
Cel przedsięwzięcia/założenia/oczekiwane rezultaty:
Celem jest integracja polskiego sektora wołowiny, a w efekcie usprawnienie jego rozwoju.
Polskiemu Zrzeszeniu Producentów Bydła Mięsnego zależy na poszerzeniu spojrzenia na sektor wołowiny kulinarnej w Polsce oraz wskazaniu możliwych kierunków jego rozwoju. Jednym z celów przedsięwzięcia jest przyjrzenie się aktualnej sytuacji oraz przyszłości sektora wołowiny w Polsce. Wierzymy, że przyczyni się to w znaczący sposób do wypracowania nowych modeli rozwoju sektora zwłaszcza w dobie inteligentnych specjalizacji i z wykorzystaniem wsparcia.
Celem przedsięwzięcia jest także wypracowanie efektywnych metod promowania znakomitej polskiej wołowiny oraz rozpowszechnienie wiedzy i informacji na temat jej walorów, jak i wzbudzenie trwałego, długofalowego zainteresowania tematem wołowiny określonych grup odbiorców. Ponadto celem jest wymiana poglądów nt. aktualnego stanu i przyszłości sektora wołowiny w Polsce, a także wypracowanie klarownego modelu biznesowego w szerokim gronie przedstawicieli rolników, ubojni, zakładów rozbioru, handlowców, naukowców oraz przedstawicieli administracji szczebla krajowego i samorządowego. Ważnym elementem III Forum jest także wzmacnianie współpracy w zakresie transferu wiedzy pomiędzy sektorem nauki a uczestnikami łańcucha dostaw wołowiny.
Cele szczegółowe:
- Promowanie idei innowacyjności w produkcji wołowiny kulinarnej
- Budowanie trwałych, długofalowych relacji z mediami i partnerami; w ramach przedsięwzięcia Polskiemu Zrzeszeniu Producentów Bydła Mięsnego zależy na poprawie relacji i komunikacji pomiędzy producentami i przetwórcami w kontekście systemów oceny i jakości surowca (EUROP, QMP) oraz na wzbudzaniu potrzeby powiązań kooperacyjnych między rolnikami a przemysłem mięsnym
- Kształtowanie dobrego wizerunku wołowiny
- Budowanie świadomości, czym jest wołowina kulinarna – wykreowanie rozumienia szczególnego charakteru wołowiny kulinarnej QMP (innej niż masowa wołowina)
Dodatkowych informacji można uzyskać pod nr tel. kom. +48 22 622-09-87, email:
Więcej informacji o wydarzeniu znajduje się na stronie www.pzpbm.pl