Nadchodzące wydarzenia
Seminarium pt. „Postęp techniczny w przetwórstwie mleka" TechMilk 2015
Katedra Inżynierii i Aparatury Procesowej, Wydział Nauki o Żywności, Uniwersytet Warmińsko−Mazurski w Olsztynie zaprasza w dniach 17 - 20 lutego 2015 roku na XVI Seminarium pt. „Postęp techniczny w przetwórstwie mleka" TechMilk 2015, które odbędzie się w Hotelu Gołębiewskim w Mikołajkach ul. Mrągowska 34.
W programie:
- 17 lutego 2015 r. (wtorek)
14.00 Recepcja gości w hotelu
17.00 – 17.25 GEA PE, GEA Refrigeration - Rafał Kaniewski - „Back to GEA” – program minimalizujący koszty remontu generalnego mechanizmów rozpyłowych F35 i F100. Zalety korzystania z usług profesjonalnego zespołu serwisowego GEA Plant Service,
17.25 – 17.50 Alima-Bis - Janusz Kroll - Demineralizacja serwatek i permeatów po UF z zastosowaniem elektrodializy (ED),
17.50 – 18.20 BIG-POL - Wiesław Wasilewski - Dotacje w praktyce – zmiany, zmiany, zmiany….
19.00 Kolacja
- 18 lutego 2015 r. (środa)
7.00 – 8.00 Śniadanie - Restauracja Czerwona
8.00 – 8.20 Otwarcie seminarium - Zygmunt Zander, Jan Limanowski, Fabian Dajnowiec wystąpienie Dziekana Wydziału Nauki o Żywności UWM w Olsztynie, wystąpienia okolicznościowe firmy Trepko,
8.20 – 8.45 Trepko - Paweł Łagoda - Wszystkie rozwiązania w jednym miejscu!
8.45 – 9.10 SPX - Paweł Pikus - Rozwiązania serwisowe SPX,
9.10 – 9.35 ColorCap - Krzysztof Bojdoł - Constantia Flexibles – zaawansowane technologie w produkcji opakowań,
9.35 – 10.00 Bactoforce - Piotr Augustyniak - Prewencyjne badanie szczelności zbiorników procesowych i wymienników ciepła,
10.00 – 10.20 Przerwa
10.20 – 10.45 Ecor Product - Krzysztof Kozal- Nowoczesne opakowania Ecor Product. Jakość w parze z troską o środowisko,
10.45 – 11.10 OBRAM - Jan Wiśniewski - Linia produkcyjna serów przeznaczonych do konfekcjonowania,
11.10 – 11.35 Tetra Pak - Arkadiusz Kubiński - Linie Aseptyczne Tetra Pak – ciągły postęp w celu ograniczania kosztów produkcji,
11.35 – 12.00 Zentis - Adam Głowacki - Rozwiązania techniczne Zentis dla mleczarstwa, Maciej Banaś -Zentis – z tradycji do innowacji,
12.00 – 12.20 Przerwa
12.20 – 12.45 Veolia Industry (d. Dalkia) - Tomasz Dzierżek - Wdrażanie efektywności energetycznej jest opłacalne… ,
12.45 – 13.10 - Techno Serwis - Grzegorz Kaszuba- Pro Aseptic - Podniesienie higieny pakowania produktów świeżych. Nowe propozycje Index 6 i Techno Serwis, Aleksander Czyż - Znaczące oszczędności zużycia energii elektrycznej. Innowacyjne rozwiązania w wewnętrznej sieci energetycznej,
13.10 – 13.35 Mlekomat - Radosław Pietrasik - Od płynu do proszku – filtracja membranowa, wyparki, suszarnie,
13.35 – 14.00 EURO-PAN - Mieczysław Pankiewicz, Helmut Plapp, Marcin Stos - Innowacyjne technologie budowy maszyn pakujących w zakresie poziomu higieny oraz technologii OPEN-MOULD,
14.00 – 15.30 Przerwa obiadowa- Restauracja Czerwona
15.30 – 15.55 Unitex - Jarosław Ostrowski - ENERGOMILK: niezawodna, ekologiczna i ekonomiczna technologia odzysku wód wtórnych - raport z eksploatacji,
15.55 – 16.20 Tewes-Bis - Sławomir Nawarenko - Osiągnięcia techniczne i technologiczne w produkcji twarogów i serów,
16.20 – 16.45 Hypred - Janusz Grygiel HY.Analyzer,
16.45 – 17.10 Ulma - Piotr Kosik - Innowacyjne rozwiązania w pakowaniu produktów mleczarskich,
17.10 – 17.35 Spinex - Sandra Spinkiewicz - Nowe zawory aseptyczne dwugniazdowe Pentair Südmo,
19.00 Kolacja
- 20 lutego 2015 r. (piątek)
7.00 – 9.00 Śniadanie - Restauracja Czerwona
11.00 Zakończenie pracy sekretariatu seminarium.
Szczegółowych informacji udziela:
- dr hab. inż. Jan Limanowski, prof. UWM przewodniczący komitetu organizacyjnego, e-mail: , tel.: +48 89 523 3578
Więcej o wydarzeniu znajduje się na stronie www.uwm.edu.pl