Nadchodzące wydarzenia

Seminarium pt. „Postęp techniczny w przetwórstwie mleka" TechMilk 2015

Data rozpoczęcia: 2015-02-17
Data zakończenia: 2015-02-20
Miejscowość: Mikołajki
Organizator: Katedra Inżynierii i Aparatury Procesowej, Wydział Nauki o Żywności, Uniwersytet Warmińsko−Mazurski w Olsztynie
Województwo: warmińsko-mazurskie
Ulica i numer: Mrągowska 34

Katedra Inżynierii i Aparatury Procesowej, Wydział Nauki o Żywności, Uniwersytet Warmińsko−Mazurski w Olsztynie zaprasza w dniach 17 - 20 lutego 2015 roku na XVI Seminarium pt. „Postęp techniczny w przetwórstwie mleka" TechMilk 2015, które odbędzie się w Hotelu Gołębiewskim w Mikołajkach ul. Mrągowska 34.

W programie:

  • 17 lutego 2015 r. (wtorek)

14.00 Recepcja gości w hotelu

17.00 – 17.25 GEA PE, GEA Refrigeration - Rafał Kaniewski -  „Back to GEA” – program minimalizujący koszty remontu generalnego mechanizmów rozpyłowych F35 i F100. Zalety korzystania z usług profesjonalnego zespołu serwisowego GEA Plant Service,

17.25 – 17.50 Alima-Bis - Janusz Kroll - Demineralizacja serwatek i permeatów po UF z zastosowaniem elektrodializy (ED),

17.50 – 18.20 BIG-POL - Wiesław Wasilewski - Dotacje w praktyce – zmiany, zmiany, zmiany….

19.00 Kolacja

  • 18 lutego 2015 r. (środa)

7.00 – 8.00 Śniadanie - Restauracja Czerwona

8.00 – 8.20 Otwarcie seminarium - Zygmunt Zander, Jan Limanowski, Fabian Dajnowiec wystąpienie Dziekana Wydziału Nauki o Żywności UWM w Olsztynie, wystąpienia okolicznościowe firmy Trepko,

8.20 – 8.45 Trepko - Paweł Łagoda - Wszystkie rozwiązania w jednym miejscu!

8.45 – 9.10 SPX - Paweł Pikus - Rozwiązania serwisowe SPX,

9.10 – 9.35 ColorCap - Krzysztof Bojdoł -  Constantia Flexibles – zaawansowane technologie w produkcji opakowań,

9.35 – 10.00 Bactoforce - Piotr Augustyniak - Prewencyjne badanie szczelności zbiorników procesowych i wymienników ciepła,

10.00 – 10.20 Przerwa

10.20 – 10.45 Ecor Product - Krzysztof Kozal-  Nowoczesne opakowania Ecor Product. Jakość w parze z troską o środowisko,

10.45 – 11.10 OBRAM - Jan Wiśniewski -  Linia produkcyjna serów przeznaczonych do konfekcjonowania,

11.10 – 11.35 Tetra Pak - Arkadiusz Kubiński - Linie Aseptyczne Tetra Pak – ciągły postęp w celu ograniczania kosztów produkcji,

11.35 – 12.00 Zentis - Adam Głowacki - Rozwiązania techniczne Zentis dla mleczarstwa, Maciej Banaś -Zentis – z tradycji do innowacji,

12.00 – 12.20 Przerwa

12.20 – 12.45 Veolia Industry (d. Dalkia) - Tomasz Dzierżek -  Wdrażanie efektywności energetycznej jest opłacalne… ,

12.45 – 13.10 - Techno Serwis - Grzegorz Kaszuba- Pro Aseptic - Podniesienie higieny pakowania produktów świeżych. Nowe propozycje Index 6 i Techno Serwis, Aleksander Czyż - Znaczące oszczędności zużycia energii elektrycznej. Innowacyjne rozwiązania w wewnętrznej sieci energetycznej,

13.10 – 13.35 Mlekomat - Radosław Pietrasik - Od płynu do proszku – filtracja membranowa, wyparki, suszarnie,

13.35 – 14.00 EURO-PAN - Mieczysław Pankiewicz, Helmut Plapp, Marcin Stos - Innowacyjne technologie budowy maszyn pakujących w zakresie poziomu higieny oraz technologii OPEN-MOULD,

14.00 – 15.30 Przerwa obiadowa- Restauracja Czerwona

15.30 – 15.55 Unitex - Jarosław Ostrowski -  ENERGOMILK: niezawodna, ekologiczna i ekonomiczna technologia odzysku wód wtórnych - raport z eksploatacji,

15.55 – 16.20 Tewes-Bis - Sławomir Nawarenko - Osiągnięcia techniczne i technologiczne w produkcji twarogów i serów,

16.20 – 16.45 Hypred - Janusz Grygiel HY.Analyzer,

16.45 – 17.10 Ulma - Piotr Kosik - Innowacyjne rozwiązania w pakowaniu produktów mleczarskich,

17.10 – 17.35 Spinex - Sandra Spinkiewicz - Nowe zawory aseptyczne dwugniazdowe Pentair Südmo,

19.00 Kolacja

  • 20 lutego 2015 r. (piątek)

7.00 – 9.00 Śniadanie  - Restauracja Czerwona

11.00 Zakończenie pracy sekretariatu seminarium.

Szczegółowych informacji udziela:

  • dr hab. inż. Jan Limanowski, prof. UWM przewodniczący komitetu organizacyjnego, e-mail: , tel.: +48 89 523 3578

Więcej o wydarzeniu znajduje się na stronie www.uwm.edu.pl