Wyszukiwarka tagów
Znaleziono 6 pasujących wyników.
Rynek żywności ekologicznej w kryzysie. Resort chce to zmienić
Powierzchnia upraw ekologicznych w kraju systematycznie spada, a rynek jest w kryzysie. Sprzedaż biożywności jest wprawdzie na wysokim poziomie, ale ma w tym udział większy import. Ministerstwo...
więcejŻywność ekologiczna jest najszybciej rosnącym segmentem rynku
Sylwia Krupa, ekspertka żywieniowa w oparciu o dane CMR wskazała, że żywność ekologiczna jest najszybciej rosnącym segmentem rynku w Polsce, również w pandemii. Z raportu CMR wynika, że...
więcejCo czwarty Polak to klient prorolniczy. Częściej kupujemy u gospodarza
IMAS International przeprowadził kolejne badanie dotyczące żywności ekologicznej. Wynika z niego, że co czwarty Polak w wieku 15-65 lat należy do segmentu klientów... prorolniczych....
więcejEkożywność ma cztery razy miej pestycydów. Zapobiega nowotworom
Produkty ekologiczne zawierają czterokrotnie mniej pestycydów niż żywność konwencjonalna i są bogatsze w składniki odżywcze. Jej regularne jedzenie o 25 proc. minimalizuje możliwość...
więcejŻywność ekologiczna pod kontrolą. Są nieprawidłowości
Nie zawsze wrzucając w sklepie do koszyka produkt z napisem "bio" kupujemy żywność ekologiczną. Dlatego Inspekcja Handlowa regularnie sprawdza jej oznakowanie oraz jakość. Wytwarzanie...
więcejXI Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej – Natura Food, VII Targi Ekologicznego...
Międzynarodowe Targi Łódzkie zapraszają 12-14 października 2018 roku na XI Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej – Natura Food oraz VII Targi Ekologicznego Stylu...
więcej