Nadchodzące wydarzenia
Konferencja pt. „Produkt tradycyjny i lokalny – żywienie a zdrowie”
Marszałek Województwa Podkarpackiego Władysław Ortyl oraz Dyrektor Podkarpackiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Boguchwale zapraszają 27 marca 2015 roku na konferencję pt. „Produkt tradycyjny i lokalny – żywienie a zdrowie”, która odbędzie się o godz. 10.00 w siedzibie PODR w Boguchwale, ul. Tkaczowa 146 (Sala A).
W programie:
9.30-10.00 Rejestracja uczestników, serwis kawowy
10.00-10.15 Powitanie gości, Jerzy Jakubiec – Dyrektor PODR
10.15-10.30 Uroczyste otwarcie, Lucjan Kuźniar – Członek Zarządu Województwa Podkarpackiego
10.30-11.45 Produkty tradycyjne i regionalne jako poszukiwany produkt rynkowy oraz szansa rozwoju gospodarstw rolnych, Dorota Jamrozy – Urząd Marszałkowski Województwa Podkarpackiego
11.45-12.45 Sprzedaż produktów regionalnych i tradycyjnych w świetle obowiązujących przepisów higieniczno-sanitarnych i prawnych, Izabella Byszewska – Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego
12.45-14.00 Tradycyjne i nowoczesne formy i kanały dystrybucji produktów regionalnych i lokalnych, Krzysztof Zieliński, Stowarzyszenie na rzecz Rozwoju i Promocji Podkarpacia „ProCarpathia”
14.00-14.30 Prezentacja i degustacja produktów regionalnych
14.30-15.45 Produkt lokalny i regionalny jako element zdrowego odżywiania, Krzysztof Zieliński – Stowarzyszenie na rzecz Rozwoju i Promocji Podkarpacia „ProCarpathia”
15.45-16.30 Formy wsparcia finansowego dla producentów żywności w ramach PROW 2014-2020, Marek Wójcik – PODR Boguchwała
16.30-17.00 Produkt tradycyjny i lokalny – przykłady dobrych praktyk:
- Ekologiczne P.P.H.U BIO EKO, Marian Wójtowicz – właściciel przedsiębiorstwa
- Przedsiębiorstwo Przemysłu Mięsnego TAURUS Sp. z o.o.
- Fryderyk Kapinos – dyrektor marketingu
- P.P.H.U „AWB” Alina Becla – współwłaściciel przedsiębiorstwa
17.00 Podsumowanie i zakończenie konferencji